Kurs i Villas Las Flores, Costa Rica

TÄNK OM anordnar tills vidare inga kurser i Costa Rica.

För dig som ändå vill besöka Costa Rica och Villas Las Flores för t ex skrivande eller bara vara och njuta av stillheten, naturen, färgerna och de goda energierna går det lätt att hyra in sig på anläggningen. Där finns vår manager och personal året om till hjälp.

Välkommen att höra av dig till oss för mer information
info@tankom.com

Mer information hittar du också på hemsidan
Villas Las Flores .

Varför Costa Rica?

Costa Rica anses vara världens främsta ekoturistland – en fjärdedel av ytan utgörs av nationalparker. På 1950-talet skrotade man sin armé och lade i stället pengarna på utbildning. Det har gjort att landet har en högre levnadsstandard än sina grannländer. Den tidigare presidenten fick 1987 Nobels fredspris och landet anses som fredsmäklare i regionen. Costa Rica passar alltså väl in i vår vision – att arbeta för en bättre värld.

Dessutom är Costa Rica ett mycket vackert land med underbart klimat. Man har kuster både mot Stilla Havet och Karibien, många vulkaner (även aktiva), heta källor och ett mycket varierande landskap med regnskog, höga bergskedjor och vackra sluttningar. Temperaturen är cirka 28-30 grader året runt och säsongen är lång – november till maj. Även juni, juli och augusti är fina. Det regnar då, men mestadels nattetid.

¡PURA VIDA!

Soluppgång Pool
Hus Solnedgång

Klicka på bilden för större bild

Villas Las Flores ligger vid Stillahavskusten, 4 km från byn Parrita mellan orterna Jaco och Quepos, alltså inte långt från Manuel Antonio, en av Costa Ricas vackraste stränder och nationalpark, cirka 16 mil från huvudstaden San José.

Villas Las Flores består idag av 40 privata villor, ett kurshus och en stor gemensam trädgårdsyta med pool. Havet ligger cirka 200 meter bort och man kan vandra i timmar på stranden utan att möta en människa. Här kan man dessutom uppleva något så ovanligt som soluppgång och solnedgång på samma strand. Att vistas i Villas Las Flores är en lisa för själen: lugnet, färgprakten, kolibris och apor som kommer och hälsar på. Husen är mycket komfortabla och vackert inredda med klinker, kakel och snickerier i teak.